Mirjana Ranković Luković, poetesa i pripovedač koja je „zanat završila kod dobrih majstora: možda Crnjanskog, a svakako kod Mike Antića, i verovatno kod Desanke“ Ljubivoje Ršumović. Sa ovom konstatacijom složili su se mnogi Mirjanini recenzenti, a Nedeljko Popadić je zapisao: „Mirjana piše kao pet pisaca sa pet različitih strana sveta“ .

Do sada je objavila zbirke pesama: “ Drugi deo mene “, “Lica ljubavi” , „Vetrovima unazad“, zbirke pripovedaka i kratkih priča: “ Nakon svih ovih godina“, “Peščano vreme“, “Ulazeći u priču”, „Priče iz Pričevića“, „Tajne naše male“ za koju je dobila nagradu „Hadži Dragan Todorović“ i roman “Muškarci ne plaču”.

Iza njenih rukopisa potpisani su recenzenti: Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Petar Arbutina, Todor Bjelkić, Nedeljko Popadić, Radomir Andrić, Mirko Ikonić, Goran Vračar, Ljubomir Ćorilić. 

Član je Udruženja književnika Srbije.

“ «Priče iz Pričevića» kazuju da se nekada živelo možda teže i mukotrpnije, ali se spoznajom o osnovnom kućnom redu i o osnovnim kućnim vrednostima, ukojima su i deca imala posebnu ulogu i reč. Takođe, sigurno je, a to odista odgovorno tvrdim, da ova knjiga zaslužuje mesto u školskoj lektiri – jer, reč je o pravom brušenom, književnom dijamantu, koji je danas, opet uz časne izuzetke, veoma teško naći. Uostalom, pre ili kasnije, iskreno se nadamo, ova će se tvrdnja i obistiniti. Jednom rečju, «Priče iz Pričevića», možda će to neskromno zvučati, ali je istinito, priče su za sva vremena.“   Todor Bjelkić

Dizajn naslovnice: Gvozden Luković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *