Srđan Jović, profesor istorije, rođen je u Smederevskoj Palanci 6. januara 1985. godine. Odrastao je u Velikoj Plani gde je završio osnovnu školu „Sveti Sava’’ i Gimnaziju. Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju. Digitalna Dosada Vam sa ponosom predstavlja njegov debitantski roman.

Gospodin Lazar Savić, ugledni kragujevački profesor, vodio je sasvim uobičajeni, reklo bi se, bezbrižno monoton život u svom rodnom gradu. Međutim, svoje samačke dane profesor Savić upotpunjavao je neophodnim dozama adrenalina koje su nudili poroci. Jedan od njih na kraju mu je promenio život. Kobna partija pokera naterala ga je da pristane na saradnju sa ljudima i organizacijom o kojima nije znao ništa.
Leta 2019. godine Lazarevo zanimanje, profesija i titula postali su njegovo šifrovano ime: Profesor. Njegovo odredište je grad Niš, mesto koje simbolizuje Balkan u čitavoj svojoj nacionalnoj šarolikosti, sukobljenosti i neizvesnosti. Tamo su spaljeni automobili i nerešena ubistva svakodnevnica a grad postaje živa pozornica krijumčarenja droge, poroka, špijuna i misterioznih secesionističkih organizacija. Obnovljena avantura sa ženom iz davne prošlosti odvodi Profesora u svet obmane, laži i straha, svet u kome je oprez garancija a nepoverenje sigurnost. Lavirintima intriga i tajni Profesor sve dublje zaranja u zaboravljena vremena zločina, stradanja, ratova, nepravde i osvete. Tek tada gospodin Savić shvata suštinu svog posla i zadatka koji je dobio. U igri je mnogo više od špijuniranja lokalnog kriminalca, posredi su pravda i nepravda, bekstvo i osveta, moć i novac, mnogo novca. Ono čega Profesor nije svestan je da sve može zavisiti od ozloglašenog haškog optuženika, čoveka bez identiteta koji je možda već dvadeset godina mrtav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *