Draško Miletić je rođen 06.06.1963. godine u Kotoru. Diplomirao je na BU. Radio je kao novinar petnaest godina (Radio Beograd, B92, ART TV). Tokom tri godine (2005. – 2007.) u Centru za stvaralaštvo mladih vodio je književnu radionicu, sa kojih su nastale knjige: Rcioadina, Autoportreti i Divlja gradnja. Sa književnicima iz regiona (BIH, Hrvatska) 2008. godine učestvovao je na užičkom književnom susretu „Na pola puta“. Živi i piše u Beogradu, oženjen je i otac je dvoje dece.

Roman „Kalendari“ je bio u užem izboru za Ninovu nagradu 2010.godine. Roman koji uspešno prikazuje vitalnost srpske književnosti ne samo svojom naracijom već i obiljem tema i likova koje obrađuje. Braća Kuga (već i samo prezime govori o piščevom stavu) neprekidnim monolozima, dijalozima i analizama seciraju celokupnu istoriju ljudskog roda, koja se u jednoj čudesnoj sobi prikazuje potpuno ogoljena. 
„Leti, leti avion! tako su mi govorili sredinom šezdesetih. Znali su da nebu neću odoleti. Da ću kad-tad zinuti. Iako su kasniji zalogaji naginjali ka užasu, meni se i dan-danas desi da dignem pogled u čisto nebo. I da usta otvorim. tako knjige pišem.“ Draško Miletić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *