Foto: Ross Sneddon/Unsplash

Ako dugo putuješ u školu ili na poslao, verovatno ti često bude dosadno. Sastavili smo spisak stvari koje možeš raditi dok putuješ, a razlog tome je:

  • Ukoliko putuješ 20 minuta u jednom pravcu, godišnje izgubiš više od 160 sati u prevozu.
  • Ukoliko putuješ 30 minuta u jednom pravcu, godišnje izgubiš više od 250 sati u prevozu
  • Minimalni godišnji odmor u Srbiji je 20 radnih dana. Odnosno 160 radnih sati.

Dakle, jedan godišnji odmor provedeš u prevozu ukoliko putuješ samo 20 minuta u jednom pravcu do škole ili posla. Iskoristi svoje vreme maksimalno, a evo i pet stvari koje možeš raditi dok putuješ na posao ili u školu

Slušaj muziku

Slušanje muzike na telefonu na putu do škole ili posla je svačiji prvi izbor. Ukoliko nemaš interneta i pretplatu na neki streaming servis, muziku slušaj preko našeg omiljenog plejera: Pi Music player. Ukoliko voziš, a imaš stariji radio, uvek možeš jeftino kupiti FM transmiter i da slušaš muziku kakvu želiš.

Slušaj knjigu

Skini audio knjigu sa Digitalne Dosade i maštaj sa naracijom iste. Odslušaj lektiru dok ideš u školu, da bi povećao svoje slobodno vreme. Ako ne ideš u školu, ne brini, uskoro ćemo imati i druge knjige, mlađih i živih autora. Aplikacija Digitalna Dosada ti donosi audio knjige na srpskom jeziku, a kada skineš knjigu iz prodavnice, možeš je slušati i bez interneta.

Igraj igrice za mozak

Ukoliko ti je posao fizički zahtevan, moraš umoriti i mozak. Igrice za mentalno razgibavanje su dostupne na svim platformama, a na Play prodavnici nam je omiljena CogniFit.

Napravi plan za dan

Pravo vreme da napraviš plan za današnji dan je dok putuješ. Ima sjajnih aplikacija koje ti mogu pomoći da organizuješ svoje vreme, a mi ti preporučujemo Todoist.

Opusti se

Smiri um ili meditiraj. Svet je pun idiota, ali dozvoli samo posebnim idiotima da ti upropaste dan. Ne zaboravi da jedan dan im 86400 sekundi i svaka koju potrošiš na nervozu je bačena sekunda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *